Kontakt til skifteretten
At skifte betyder, at afdødes bo bliver fordelt. I Danmark er det skifteretten, der varetager denne fordeling af afdødes ejendele enten til afdødes ægtefælle eller til afdødes arvinger (børn, børnebørn m.v.).
Vi kontakter skifteretten
I behøver ikke at underrette skifteretten om dødsfaldet. Det gør vi for jer. Når skifteretten er underrettet, modtager anmelderen af dødsfaldet et brev fra skifteretten i sin E-boks.
I brevet beder skifteretten om at blive telefonisk kontaktet af anmelderen, så der kan blive afholdt et såkaldt åbningsmøde. Af brevet fremgår det hvilke papirer De skal have klar, når De kontakter skifteretten.
Skifteretten vurderer – på baggrund af boets omfang og samtalen med anmelderen – om der skal afholdes et fysisk møde eller det kan afholdes over telefonen.
Der går 3-5 uger efter dødsfaldet, inden mødet finder sted. I den periode er det vigtigt, at arvinger ikke begynder at fordele afdødes indbo eller betale afdødes regninger. Boet skal stå urørt, indtil skifteretten åbner det.
Vi samarbejder med Katrine Bosmann Ridstrøm fra www.dødsborådgivningen.dk
Katrine har udfærdiget en mini-guide til pårørende, hvor du kan få svar på de 7 oftest stillende spørgsmål om skifte og skifteretten. I guiden får du et overblik over hvad, der skal gøres som noget af det første i forbindelse med tabet af en pårørende.
Retskredse og Deres lokale skifteret
Helsingør, Fredensborg, Hørsholm og Gribskov kommune hører under Helsingør retskreds:
Retten i Helsingør
Prøvestensvej 50 3000 Helsingør
Åbent mandag til fredag 8.30-15.00.
Telefon: 99 68 40 00
Allerød, Egedal, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød kommune hører under Hillerød retskreds:
Retten i Hillerød
Søndre Jernbanevej 18B 3400 Hillerød
Åbent mandag til fredag 8.30-15.00.
Telefon: 47 33 87 00
Furesø, Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommune hører under Lyngby retskreds:
Retten i Lyngby
Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby
Åbent mandag til fredag 8.30-15.00.
Telefon: 99 68 48 00