Når afdøde ikke er medlem af folkekirken

Når du melder dig ud af den danske Folkekirke vælger du de kirkelige ritualer fra. Det vil sige at du som udgangspunkt ikke har ret til at blive begravet eller bisat fra en kirke.

I stedet er der mulighed for at afholde en borgerlig begravelse eller bisættelse f.eks. i et kapel. Her er det ikke kirken og kirkens ritualer, der er rammen og formen. Den borgerlige begravelse eller bisættelse er også en relevant mulighed, hvis afdøde ikke ønsker, at der er en præst til stede.

Borgerlig bisættelse eller begravelse 

Ved en borgerlig bisættelse er det de pårørende, der i samråd med bedemanden skal fastlægge afskeden og forløbet i kapellet.

En borgerlig begravelse eller bisættelse kan i princippet foregå, hvor I ønsker det. Det kan være i hjemmet, i et kapel eller i en have, som afdøde har en særlig tilknytning til. Loven definerer ingen krav til, hvordan den ikke-kirkelige ceremoni skal foregå.

Der er blot en forventning om, at almindelig sømmelighed overholdes.

Kapeller i København og Nordsjælland

Der findes flere kapeller i København og Nordsjælland, hvor det er muligt at holde en borgerlig bisættelse eller begravelse.

Hørsholm Kirkegårdskapel kan bl.a. benyttes til en borgerlig begravelse eller bisættelse. Kapellet ligger på Hørsholm Kirkegård og i kort afstand fra Hørsholm Midtby. I kan læse mere om Hørsholm Kirkegårdskapel på Hørsholm Kirkegårds hjemmeside.

Torpen Kirkegårds Kapel kan bl.a. benyttes til en borgerlig begravelse eller bisættelse. Kapellet ligger på Torpen Kirkegård i Humlebæk i kort afstand fra Humlebæk Midtby

Skansekapellet på Skansekirkegårdens i Hillerød kan bl.a. benyttes til en borgerlig begravelse eller bisættelse. Kapellet ligger med en smuk udsigt og ved siden af Hillerød krematorium.

Vi hjælper jer med den personlige begravelse

Det er de de færreste (heldigvis) som har erfaring med de mange praktiske opgaver, der er i forbindelse med arrangering af en begravelse eller bisættelse.

Vi har stor erfaring med tilrettelæggelse og gennemførsel af borgerlige bisættelser og begravelser. Vi er der for jer igennem hele forløbet og hjælper jer med at arrangere en smuk og personlig afsked.

I skal føle jer trygge og vide, at der er styr på alle de praktiske opgaver og detaljer. Har I nogle særlige ønsker til en borgerlig begravelse/bisættelse, så hjælper vi jer gerne med at gøre afskeden unik og ceremonien personlig.

Kontakt os på telefon 2164 2970, hvor vi er klar med råd og vejledning.