For en smuk og personlig begravelse

Tlf: 2164 2970

Nyheder

Vi modtager mange henvendelser og spørgsmål omkring begravelsestraditioner og skikke i forbindelse med dødsfald.

På denne side vil vi løbende kommentere på aktuelle emner omhandlende begravelsesskikke, regler og lovgivning samt nye muligheder for personlige begravelser og bisættelser.

Valg af gravsted

31. maj. 2019

Få mere at vide om hvilke muligheder De har, hvis afdøde ikke valgte en bestemt form for gravsted. 

Må man selv vælge kirke og præst til begravelse?

04. feb. 2019

Som udgangspunkt har afdøde medlemmer af folkekirken ret til kirkelig betjening i det sogn hvor afdøde boede. Det betyder at afdøde har ret til at blive bisat eller begravet fra sin lokale sognepræst og sin sognekirke.

Man må gerne vælge en anden kirke, hvis afdøde havde en særlig tilknytning eller relation til den pågældende kirke eller sogn.  

Ny sorglinje for efterladte i alle aldersgrupper

10. jan. 2019

Det er svært at tale om død og sorg. Tabuer og berøringsangst spænder ben for mange efterladte. Nyt landsdækkene tilbud – Sorglinjen – skal mindske ensomheden blandt efterladte. 

Søskendepar åbner begravelsesforretning i Hørsholm

01. dec. 2018

Søskendepar vender sorgen til livet

Katrine og Christian Uldahl har åbnet bedemandsforretning i Hørsholm og lægger vægt på den personlige bisættelse og begravelse 

For Katrine og Christian Uldahl falder æblet ikke langt fra stammen. De er nu tredje generation af bedemænd i familien, som siden 1975 har drevet bedemandsforretning og er kendt i det meste af Nordsjælland under navnet Uldahl.

Begravelse i skoven

01. nov. 2018

Begravelse i skoven.

Vi får ofte spørgsmål om alternative begravelsespladser bl.a. begravelse i skoven. 

Flere har et ønske om at søge tilbage til naturen. Nogle vælger at få deres aske spredt over åbent hav, andre ønsker at blive stedt til hvile i naturen.  

Deling af afdødes aske og begravelse af urne på egen grund

01. okt. 2018

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik blev bisat den 20. februar 2018 i Christiansborg Slotskirke.

Efter kremeringen på Bispebjerg krematorium var det Prinsens eget ønske, at hans aske blev delt i to. Den ene halvdel af asken skal spredes over de danske farvande. Den anden halvdel skal nedsættes i en urne i den private del af haven ved Fredensborg Slot.

Bedemand i Fredensborg

18. sep. 2018

Uldahls vejleder og hjælper, hvis De er i Fredensborg og har brug for en bedemand i forbindelse med en begravelse eller bisættelse. Igennem en årrække har vi været et familiefirma, som har haft fokus på at hjælpe efterladte, som skal sige farvel til deres kære.

Børn og begravelser

01. sep. 2018

Vi har samlet nogle gode råd fra bl.a. Børns Vilkår og Kræftens Bekæmpelse, som kan hjælpe de voksne med at inddrage og tale med børnene om døden.

Foredrag om de praktiske forhold ved dødsfald og testamente

01. aug. 2018

Fredag den 24. august 2018 afholder vi foredrag hos Farum Seniorers Fredagstræf på aktivitetscentret Gedevasevang i Farum.

Hørsholm Kirke er under renovering

10. jun. 2018

På grund af fugtskader bliver Hørsholm Kirke for øjeblikket renoveret. Det er muligt at afholde bisættelser og begravelser i Hørsholm Kirke under renoveringen, men tidspunktet skal koordineres med kirkekontoret og entreprenøren.

Side  1  2  |
Christian Uldahl og Katrine Uldahl

Christian Uldahl
Katrine Uldahl
Eksaminerede bedemænd

Hovedgaden 28
2970 Hørsholm

Telefon: 2164 2970
post@uldahls.dk